.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

12 Nisan 2018 Perşembe

STSL 29 Teleset Mobilya Akhisarspor - Beşiktaş


Tarih: 13 Nisan 2018 Cuma 20.00

Stadyum: Spor Toto Akhisar Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Hüseyin Göçek ( BJK 10G 3B 5M - TMA 0G 4B 3M )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Atınç Nukan ,Vagner Love    / Hasan Ali Adıgüzel , Soner Aydoğdu

Cezalı Oyuncular : - / Miguel Lopes , Muğdat Çelik

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

58 Yorum:

fidddas dedi ki...

yine süper lig hakem havuzunun en beceriksiz hakemlerinden birini vermişler. akhisar deplasmanı hüseyin göçek ile biraz daha zor olabilir.

kazanmalıyız. fazla cümleye gerek yok.

fabri
adriano pepe tosic caner
medel oğuzhan
Q7 talisca babel
negredo

Xavier dedi ki...

Bizim için zurnanın zırt diyeceği maç. Kazanırsak şampiyon olacağımızı düşünüyorum. Umarım Atiba-Tolgay ikilisi ile başlanmaz, kadroyla ilgili tek temennim bu.

Beklenen post geldi sonunda : )

Üşenmedim baktım. Akhisar'in kendi evinde 6 galibiyeti var. Bu 6 maçta da sağ bekleri miguel lopes 90 dakika oynamış. Transfermarkt'a göre başka sağ bek de görünmüyor kadrolarında. Son haftaların formda oyuncusu Muğdat'in olmaması da iyi. Okan Buruk, Şenol Güneş'e karşı 4 maça çıkmış. 3 yenilgi 1 beraberliği var. O da sahamızda golsüz biten Akhisar maçı zaten.

Orta sahada Atiba-medel ikilisiyle başlayacağımızı düşünüyorum. En son Sivas deplasmanındada bu ikiliyle başlamıştık. İlk yarı iyi futbola rağmen çok gol kaçmıştı.

Kazanırsak haftasonunu cips bira esliginde krallar gibi geçiririz : )

yilmaz dedi ki...

Benden başka etrafımdaki herkeste bu maç için fazlaca iyimser bir hava görüyorum. Şu maçın başakşehir maçının zorluğundan hiç bir farkı yok nazarımda. Hele hele ilk yarı sağlam duruyum, ikinci yarı atarım filan dersek maç bitmez. Bu adamlara yere yatma fırsatı vermemek gerekiyor.

turgay dedi ki...

kalan 6 maç için tek beklentim şampiyonlar ligi konsantrasyonu. tekrar o ligde oynamak istiyorsak her maça sanki şampiyonlar ligi maçıymış gibi hazırlanmalı takım. umarım ciddiyetin farkındadırlar

beagle dedi ki...

@Mustafa
Lopez akhisarda bizdeki Ozzy Atiba etkisi yapan bir adam. Secsem onu disari cekerdim. Yumlu da ikinci kritik adam.

@beagle

Lopez ve Yumlu seçiminde aynı noktadayız. Yumlu da hem çirkef hem uzun hem de çirkin... Tam bir Anadolu takımı stoperi : ) Negredo Yumlu'ya üstünlük kurabilirse bir şekilde kilidi açarız diye düşünüyorum. Yeter ki Sivas deplasmanında olduğu gibi abidik gubidik goller yemeyelim.

sports guy dedi ki...

@yilmaz

Bence tam tersi butun mac saglam durmak lazim. Bu sene deplasmanda oyunu yikalim derken cok sacmasapan kontratak golu yedik. 0 0a kilitleyelim gerekirse, ikinci yari acariz ben raziyim.

Yedigimiz golu cikarmamiz hic mumkun degil cunku. Bu sene deplasmanda cevirebildigimiz tek mac var, o da antalya.

Dengeli oyun, arada bireysel beceriyle bir tane sıkıştırıp korumaca. 3 puan gelirse boyle gelir. Oyle hurra diye yuklenirsek bu sene deplasmanda imzamiz haline gelmis kontralardan birini yer kicimizin ustune otururuz.

Armagan dedi ki...

Atiba 11’de olursa kafayı yerim artık. Medel-Oğuzhan’ın çıkmaması için herhangi bir neden göremiyorum. Atiba-Talisca-q7 bir arada olmasın artık,2.si bile fazla.

Yine efsanevi bir avrupa ligi maçı oldu bu arada, marsilya-leipzig. roma maçıyla yarışır. Salzburg da tur atlamış, iyi geldiler ama yolun sonu bu kadar, iyi oyuncuları var ama bizde alıp sabredecek kültür yok. Aklıma gelmişken nasri’ye baktım,6 aylık doping cezası almış. İşin aslı nedir hiç takip edemedim onu?

Emrah D dedi ki...

atiba-talisca-q7den birinin sahada olmasıyla ilgili sezon başından beri sayıklıyorum ben de fakat gelinen noktada taliscayla q7 ne olursa olsun 11 yazılıyor. umalım ki atiba biraz yedekte dinlensin oyun tutmak gerekirse filan girsin.


istediğim 11i de vereyim sakat gökhan gönül hariç ideal dizilişim:
Fabri
Adriano Pepe Caner
Tolgay Medel Ozi
Q7 Talisca Babel
Negredo

Adsız dedi ki...

Cezası bitmiş bir Q7 kesin sahada olur, yanına Atiba'yı da banko yazabilirsiniz. Elbette Talisca da olacak. Bunun yanında sırf artık göz ardı edilemeyecek performans gösterdiği için Medel'i de ekleyebilirsiniz. Bu maçı alacağımızı sanıyorum öyle fazla telaş vs de olmaz. Q7 onca ceza haftasından sonra kendi yaşlanmış kapasitesine göre dinamik oynar, Atiba bildiğiniz gibi, Medel ise Atiba nedeniyle çok daha fazla geriyi kollama ihtiyacı nedeniyle -adamın yapısı bu, takımın durumuna göre pozisyon alıp her ne olursa olsun kafama göre takılayım diyemiyor- bir önceki maça göre daha durağan yani vasat görünür.

Bu hafta sıkıntı değil ama sonrası bilinmez. Maçın durumuna göre uygun olursa bir Pektemek hamlesi de kaçınılmaz. Ancak takımın Göztepe'nin durumuna göre oyun yapısını ve oyuncuların bireysel performanslarını irdelendiği ortamda genelde Pektemek'in bundan muaf tutulmasını yadırgadım. Bu maçta süre alırsa ki alacağını sanıyorum, aynı performansı göstermesi zor, her maç böyle oynayacak bir oyuncu değil. Bu onun tukaka olduğu anlamını çıkarmaz orası ayrı.

mit dedi ki...

Bu renkliler kafayı yemiş. Porto ve Leipzig 5 yiyerek elendi diye Şampiyonlar Ligi grup bilinciliğimize çamur atıyorlar Twitter'da. Hani ölüm grubuydu vs diyerek. Tudor'lu GS ve Kocaman'lı FB kaç yerdi acaba Porto ve Leipzig'ten? Allah kimseyi bu kadar ezik etmesin...

Adsız dedi ki...

@mit

Yorum yapmaya değmez. Müzik dinleyip relaxlansınlar.

https://www.youtube.com/watch?v=5r2MzXLlvlo

Ruşenaliduran dedi ki...

Bu maç için iddiada ilk açılan oran BJK 1.40tı ama oran 1.25e kadar geriledi böyle maçlarda oranı düşen takım genelde kazanıyor ilk golü atarsak gerisi gelir ALLAH'ın izniyle

yilmaz dedi ki...

@sports guy başka her takım için söylediğine varım, ama ilk yarıdaki maç aklımda. Adamlar 3 atağımızı topun olmadığı yerde yatarak kestiler. en az da ikişer dakika çaldılar. Bu takımı mümkün olduğunca az yatırmak lazım yere.

Zaitsev dedi ki...

Ligin en yeteneksiz hakemini vermişler maça. Yeteneksiz olması kasıtlı olmasından iyidir. Saçma sapan bir penaltı, kart beklentim yüksek. O yüzden kendi ceza sahamızda dikkatli, rakip ceza sahasında hareketli olmamız gerekli.

Maçın ilk 15-20 dakikasında bir gol bulmalıyız yoksa dakikalar ilerledikçe beraberliğe doğru gider bu maç.

Necip-Ozzy değişikliğini yaparak Göztepe maçının ilk 11i ile çıkarız umarım ama sanmıyorum.

Atiba-Talisca 2lisinin kesin olduğu bir göbek bizi Q7ye mahkum edecektir. Diğer alternatif hücum planımız Talisca'nın sola, Babel'in sağa çekerek vuracakları şutlar.

Anlamadığım mevzu ise kapanması kesin, 0-0 skorunun ise uzun süre devam etme olasılığının yüksek olduğu bir maçta niye Larin kadroya alınmaz. En azından yan toplarda fiziği ile ortalığı karıştırırdı. Maç 0-0 giderse orta bombardımanına dönecek maç.

beagle dedi ki...

Araya bir not gireyim Marega'nın sakatliginda Aboubakar sürünüyor. 50.dk falan çıkarmaya başladılar. Ligde 2.lige düştüler.
Tek santrafor olarak Abou çalışmıyor.Cenkin yanına gitsin, Everton'u ucursunlar :)

dominic molise dedi ki...

akhisar maci nedense bana cok bilindik bir senaryo ile bitecekmis gibi geliyor.
ilk yari cope atariz, ikinci yari bir kirmizi kart olur; ya biz goruruz ya da onlar.
sonrasi yere yatan akhisarlilar...

ve maalesef berabere biten bir mac.
skandal hakem kararlari, sonen umutlar.
kurtarici olarak giren pektemek,
sonuk oynayan quaresma, oguzhan. negredo zaten banko.
vasati tek asan yine medel, pepe
vasat fabri, babel, talisca, caner, adriano, tolgay

.o(((

dominic molise dedi ki...

bence ideal kadro;

adri-pepe-tosic-caner
medel
oguzhan-tolgay
talisca-babel
negredo

q7 ve caner ile oynuyorsak yine 30 orta yapip negredo'nun vuramayislarini izler, kanser oluruz. yine oguzhan ve talisca cok etkisiz olurlar. seken toplari toplamada maalesef en iyi adamimiz medel. ve hatta necip. hatta pektemek

yilmaz dedi ki...

talisca konusunda blogun genelinden farklı düşünüyorum. Şu anda skor yapan tek oyuncumuz o. Sadece attığı goller değil, golleri atış biçimleri de ona muhtaç olduğumuzu gösteriyor. Ne uzaktan şut atan oyuncumuz var, ne kafa golü atan oyuncumuz var, ne ceza sahasına giren oyuncumuz var.

Bir oyuncunun skor katkısına bu kadar bağımlı olmak çok sağlıksız bir durum ama nihayetinde gerçek bu. Talisca eğer kalan haftalarda oynayamazsa ya da formsuz olursa unutun o şampiyonluğu. Yan top, geri top, orta; tüm maçlar 0-0 1-1 biter. İkinci yarıdaki "görece" toparlanmada, onun attığı kritik gollerin bizi zirvede tutmasında payı olduğunu unutmamak lazım.

Zaitsev dedi ki...

@ yilmaz

Talisca 2 ucu keskin bir oyuncu. Şu an skor yükü ona bağlı durumda ama bu bağlılıkta onun varlığından kaynaklanıyor. Daha doğru göbek 3lümüzden topun hızlı çıkamamasından dolayı diyelim.

Hızlı oyun konusunda zaafiyet yaratan unsurlardan biri Talisca olduğu için daha kapalı savunmalara hücum etmek zorunda kalıyoruz ve bu da uzaktan şut ve yan top ağırlıklı bir oyun oynamamıza sebep oluyor. Burada da forvetin arkasından bindiren ve şut çeken oyuncu pozisyonu sayesinde skor Talisca üzerine yıkılıyor.

Armagan dedi ki...

Liverpool’un 6. şampiyonluğu için tebrikler şimdiden :)

Xavier dedi ki...

@esat armagan,

Bayern-Liverpool, başka bir deyişle Heynckes-Klopp finalini dört gözle bekliyorum. (:

Pheaglix dedi ki...

şimdi bu hesaplar çok saçma görünüyor olabilir, ancak olası bir üçlü veya fb'yi de dahil edecek şekilde dörtlü averaj durumunda başakşehir'in önünde yer alabilmemiz için bizim gs'yi mutlaka yenmemizin yanında başakşehir'in de gs'den puan alamaması gerekiyor (hatta üçlü averaj durumunda başakşehir ile aramızdaki averajı üç farklı etkileyecek sonuçlar gerekiyor, gs:1 baş:0 ve gs:0 bjk:2 gibi.) başakşehir'in ikili averajda gerisinde bulunmamız ile birleşince haftasonu gs galibiyeti bizim için en iyi sonuç gibi duruyor. tabi gs'yi deplasmanda yenemezsek kesin olarak üçlü veya dörtlü averajda geride kalıyoruz, ki arena'dan galibiyet alamazsak puan olarak tepeyi yakalamamız neredeyse imkansız olacağından bizim için averaj hesaplarının çok da bir önemi kalmıyor.

keşke on kişi başakşehir tarafından bile taktik anlamda ezilmeseydik de şu hesapları yapmak yerine arena'ya dört puan farkla nasıl gideriz onu hesaplayabiliyor olsaydık.

yilmaz dedi ki...

@Pheaglix hiç saçma değil, bence şampiyonluğun (ya da ikinciliğin) üçlü averaj'a kalması gayet olağan. Sonuçta bu hafta sonu başak, gs, bjk aralarında 1-2 puan olacak şekilde sıralanabilir.

fidddas dedi ki...

bizim ve rakiplerin sarı kart durumları da kritik.

Biz temizledik gibi ama derbiler öncesi hakemlerin bizim maçlarda eli kaşınıyor. o yüzden negredo bu maçta dikkatli olmalı, mümkünse q7 de fener maçında çift sarıdan atılsın. yoksa akhisar maçında sarı görmese malatya maçında kesin görür. ikamesi lens beklentimizi veremediğine ve taktik falan da değiştirmeyeceğimize göre ben q7 nin sahada olmasını tercih ederim.

Başakşehir ve galatasaray için ise kritik oyuncular ya sınırda ya sınıra gelmek üzere hele galatasarayın 12-13 oyunculuk kadrosu olduğunu düşünürsek başakşehir maçının gergin geçmesi bize yarar. :)

fenerbahçe fikstürü gibi bu açıdan da rahat ama futbol takımı olduklarından şüpheliyim.

Beşiktaş
3 Kartlılar : Caner, Tosic, Q7
2 Kartlılar : Vida, Nedrego, Necip, Love

galatasaray
3 Kartlılar : Feghouli, Serdar, Sinan Gümüş, Maicon
2 Kartlılar : Rodrigues, Belhanda, Donk, Muslera

başakşehir
3 Kartlılar : Adebayor, Caicara, Mahmut, Kerim
2 Kartlılar : Visca, Mossoro, Gökhan İnler, İrfan, Elia

fenerbahçe
3 Kartlılar : Ismaail, Soldado, Dirar
2 Kartlılar : Volkan, Isla, Souza, Skrtel

Emrah D dedi ki...

@Pheaglix

bir kaç gün önce oturdum bütün üçlü dörtlü ihtimalleri hesapladım ve aynı sonuca ulaştım o günden beri kara kara nasıl galatasarayı tutarak maçı izleyeceğim diye düşünüyorum.

FB ile ikilide biz koyuyoruz BŞ ile ikilide BŞ koyuyor GS ile ikilide gidip 4 farklı yenilmezsek biz koyuyoruz

GS ve BŞ ile 3lüde GSnin BŞyi bizim GSyi yenmemiz ve bu maçlardan en az birinin en az iki farkla bitmesi gerekiyor.

FB ve BŞ ile 3lüde BŞ koyuyor

FB ve GS ile 3lüde önümüzdeki GS maçının sonucundan da bağımsız biz koyuyoruz

4lüde GSnin BŞyi bizim GSyi yenmemiz yetiyor

yani mesela biz GSyi onlar BŞyi birer farkla yenerse FB de maçlarını kazansın da 3lü yerine 4lü olsun diye feneri tutmaya başlayacağız.

bu akşam akhisara koyalım da gereksiz her türlü hesaplamayı yaparız.

planck dedi ki...

abi çok acaip, 2 sene önce heykeli dikilecek adam şimdi 11e girince üzülüyoruz. ilk yarı yine çöp.

ozzie dedi ki...

Alakasız bir yan not:

UEFA Avrupa kulüpler sıralamasına tekrar baktım ve gururlandım. Son 5 senelik performanslara bakıldığında 26ıncı sıradayız. (Bu arada koskoca Liverpool ŞL'de yarı finale kalıp bizi ancak daha dün geçebildiler!) Bundan 5 sene önceki sezonda Avrupa'da değildik ve sıfır çektik. Yani (son 4 sezon performansı itibariyle) önümüzdeki sezon başındaki sıralamada Lyon, Schalke, Dinamo Kiev, Bayer Leverkusen, Tottenham, Basel ve Benfica'nın da önüne geçip Chelsea ve Monaco ile aynı puanda 17inci sıraya geliyoruz. Üstümüzde olacak takımlar da Avrupa'nın malum devleri. Bunun ne kadar büyük bir başarı olduğunu anlatmama gerek yok.

Diyeceğim şu, Beşiktaş tarihinin en parlak dönemini yaşıyoruz. Bu aşırı yaşlı ve ciddi kadro planlama hataları bulunduran bu takımla bile halen zirve yarışının içindeyiz. Artık kadro, oyun diye saç, baş yolmak yerine bu senenin geri kalanındaki sonuçları maksimize etmeye bakalım. Ne kadromuz ne de oyunumuz bu noktadan sonra anlamlı bir şekilde değişecek, değişse bile gelecek seneye zaten yine, yeni, yeniden başlayacağız. Bireysel performansa bağlı da olsa, kötü oyunla da gelse, her iyi sonucun başımın üstünde yeri var. Yani, hesaplaşmayı bırakalım, öyle ya da böyle, Şampiyonlar Ligi'ne dönmeye bakalım. Seneye herşey çok daha güzel olacak buna gönülden inanıyorum.

Takıma bol şans diliyorum, "haydi beyler" diyorum.

ozzie dedi ki...

@fiddas

Galatasaray maçında Muslera'nın malum yan top problemlerinden ötürü Caner ve Q7'e çok iş düşecek. En azından birisi bugün cezalı duruma düşsün bari.

Armagan dedi ki...

@ozzie
Seneye marsilya ve lyon eşleşme olasılığı var mı elemelerde. Tam inceleyemedim yeni formatı.

Maç için tek diyeceğim özellikle 2. yarı kalp ilaçlarını hazırlayın.

ozzie dedi ki...

@esat armağan

Seribaşları tam nasıl oluyor emin değilim. Ancak Marsilya zaten bizim neredeyse yarımız kadar puan toplayabilmiş ve Lyon da 16 puan gerimize düşecek. Aynı torbalarda olacağımızı sanmıyorum. An itibariyle Man U ve Liverpool sadece 2 puan üstümüzde, yani ciddi ciddi elit takımlar arasındayız.

Xavier dedi ki...

İlk yarı sonu itibariyle Atiba ve Talisca etkisiz. Tosic yine tam pimi çekiyordu ki patlamadı (: Takımın geri kalanı fena değil.

Golleri erken bulunca pek kasmadığımız bir ilk yarı oldu. Yalnız skoru korumaya çalıştığımız anlarda medel ve fabri dışında güven veren oyuncu yok bu takımda. Pepe bile amatörce hatalar yapıyor. İkinci yarı Oğuzhan(tolgay)-talisca değişikliğiyle maçı tamamen elimize alabiliriz.

beagle dedi ki...

Şüpheli ve hazır olmayan halde transferini elestirsem de Larin geçen hafta golde ve arka direğe göğüsle gol atmaya ucmasiyla bende olumlu bir intiba yarattı. Lens yerine kulubeye koyabilirdik. Neyse bu vesileyle birkaç Türk oyuncu gerektiği belli.

Bugünü de boş geçmeyen Mertcan Acikgoz, Mustafa Apardi ikilisinin seneye geniş kadroda olmasını umuyorum. Stoper Alpay'ın ise zaten yeri hazırdır umarım.(Atinc ve Tosiç veya Vida'dan biri ayirilir sanirim. Parayla alamayacagimiz kumaşı var Alpayin.

Armagan dedi ki...

Beni skordan çok pozitif futbol şaşırttı. Hakem, karşı takım ve hatta taraftarlar lig seviyesinin çok üstündeydiler.

Çok uzun zamandır maç boyunca bu kadar hareketli oynadığımızı hatırlamıyorum.

Yavaştan meşaleleri çıkartalım mı?

planck dedi ki...

Son maçların özeti: cezasahası golcümüz yoksa dışından atalım.

Ekrem35 dedi ki...

Maçın adamları caner-medel ve babel. Şampiyonluğun kokusu futbolculara da gelmeye başladı. Kazanmaya devam eninde sonunda gelecek o şampiyonluk. Yalnız haftaiçi oynanacak fb kupa maçı canımı çok sıkıyor. İnşallah şu odaklanmamamızdan bizi çıkartamazlar. Tek amaçları bizi gerip kart gördürüp yaralamak olan bir camia ile olan maçın da kupanın da Allah cezasını versin.

Valla şu kadronun şu futbolu oynayabiliyor olmasına cidden şaşırdım. Sene başından beri yaptığımız teşhisleri tek maçla çöpe atamayız tabii ki, Akhisar'ın otobüs çekme lüksünün çok erken tükenmesi de maçı çok farklı geliştirdi muhtemelen ama bekler aşırı aktifti, Quaresma'nın Beşiktaş formasıyla izlediğim en zevk veren futboluydu, takım tek pas yapmaya çalışıyordu ve Atiba ile Talisca çoğunlukla etkisiz kalsa bile onların eksikliği telafi oluyordu akışkan oyunda. Hem de belalımız Alhisar karşısında.

Çok acayip maç oldu ama çok iyi oldu çok da iyi güzel oldu. Kaldı 15. Biz 15 puanı alalım da, şampiyon olamazsak da 2. oluruz.

Basar dedi ki...

Yaklasik 1,5 aydır Biliçli gs'yi yazıyorum. Sadece o degil baya vites yukselttik. Yaş ortalaması ilk defa avantajımız.

BurkayJK dedi ki...

Oynanan futbol beni de şaşırttı. Rakibin önemli eksikleri vardı sanırım, o yüzden bu kadar etkisiz kalmış olabilirler. Haftalardır bu maçtan korkuyordum, beklediğimden rahat geçti. Birkaç hata dışında temiz oynadık. Beğenmeyen arkadaşlar olmuş ama Atiba'yı bile beğendim. Zemin de çok güzeldi. Son beş dakika tüm stadın İzmir Marşı söylemesi takdire şayandı. :)

Ben kendi adıma şöyle diyeyim: Atiba maksimumunda oynadı ama Atiba'nın maksimumu beni artık kesmiyor.

turgay dedi ki...

Golü bulunca işler değişiyor. Osmanlı maçından sonra ilk kez atiba-medel yaptık sanırım. İyi oyuna rağmen fazla laubalilikten çok da pozisyon verdik. Fabri buradaki tartışmadan haberdar oldu sanırım. Net pozisyonlar çıkardı. Mesajı vermiştir diye düşünüyorum :)

Emrah D dedi ki...

@esat armağan

şampiyonlar ligi ön elemesiyle ilgili olarak sordun değil mi lyon marsilya sorusunu?

fransa 3.sü kağıt üzerinde türkiye 2.sinin katılacağı elemeye katılıyor fakat avrupa ligi şampiyonu olan takım kendi liginde şampiyonlar ligine katılacak pozisyonda bitirirse o zaman fransa 3.sü direk katılıyor türkiye 2.si 3 değil 2 ön eleme oynuyor. bu bağlamda 2. olacak olursak hep birlikte azılı arsenal düşmanı oluyoruz marsilya %50 ihtimal liginde ilk 3e girerek katılacak atletikoyla salzburgunki kesin.

bizim takım puanı 57
rusya üçüncüsü olma ihtimali olanlar spartak 13.5, CSKA 45, krasnodar 23.5, zenit 78
portekiz ikincisi porto 86 veya benfica 80
belçika ikincisi gent 27 veya anderlecht 48
ukrayna ikincisi shakhtar 81 veya kiev 62

çekya ikincisi slavia prag 7.5
isviçre ikincisi basel 71
hollanda ikincisi ajax 53.5
yunanistan ikincisi paok 29.5 veya olympiakos 54
avustuya ikincisi sturm graz 2.5
hırvatistan ikincisi hajduk 7.5 veya rijeka 15.5

ilk ön eleme turunda basel, ajax ve paok; slavia, hajduk ve sturm hangisi çıksa götürür sanki ama bu ön eleme turları hiç belli olmuyor. daha sonra buradan gelen üçlü diğer 5 takıma katılıyor burada durum şöyle ki basel, benfica ve kiev üzerimizde de olsa 4. biz olduğumuz için seri başıyız.

son turda ise eğer düşük puanlı birileri sürpriz yapmamışsa (portekiz, isviçre ve ukrayna temsilcilerinden en az ikisi elenmemişse) seri sonu oluyor ve ya benfica ya kievle eşleşiyoruz. elersek şampiyonlar ligindeyiz.

ilk bakışta göründüğünden daha zor. tabi ki liverpool/real/roma/dortmund ile oynamakla karşılaştırılmaz ama yine de zor. tabi sürpriz bir iki elenen olur da son turda seribaşı olmayı başarırsak ajax paok vs gibi takımları götürürüz.

şampiyon olalım sakince

Emrah D dedi ki...

sporting 5 hafta kala 5 puandan, st. gallen 8 hafta kala 10 puandan veya vorskla 4 hafta kala 8 puandan gelip ikinciliği ele geçirirse (yani bu üçünden en az ikisi) son turda da seribaşı oluruz.

bastır ulan sporting!

Huzeyfe dedi ki...

Ikili averajda Basaksehir onumuzde degil mi bizim? Nasil lider olduk?

beagle dedi ki...

@Kuzeyfo
İkili averaj lig sonunda uygulanıyor. Sona kadar genel averajla siralaniyorsun.

Huzeyfe dedi ki...

@beagle
Mantigi ne peki bunun? Ben mi bir tek anlamiyorum?

beagle dedi ki...

Tahminim son haftaya kadar ikili averaj hesabı tamamlanamayacagindan yarım veri ile hesap zorluğundandır.

Ligde 2li averaji sevmiyorum ama o da şike ile ilgili. Ankaragücü gibi kulupler yatmasin diye.

Adsız dedi ki...

@Kuzeyfo

TFF Talimatnamesinde "puan usulü ile yapılan müsabakalar sonunda" diyerek belirtildiği için sadece lig sonunda ikili averaja bakılıyor. Halen lig bitmediği ve takımların toplam puanlarının eşit olup olmadığı belli olmadığından bu kural henüz uygulanmıyor. İstisnai sayılan bu kuralı biraz da mini play-off haline benzetebiliriz. Bence mantığı -eğer varsa- burada.

Atiba konusunda @shelbyl'e katılıyorum. Bu haliyle Atiba'nın yapıp Tolgay'ın hatta Necip'in yapamadığı bir olay yok. Bu ikilinin pas trafiğine katkısı ise kuşkusuz ondan fazla. Ayrıca bu hali Medel'i daha çakılı hale getiriyor.

Maç pas oyununa dönünce Talisca sırıtıyor doğal olarak. Düşünün Q7 bile bu yaşında bu oyuna evrilmenin ciddi sinyallerini veriyor. Talisca her ne kadar son 3 hafta kendi haline kıyasla bir hayli değişim sergilese de pas trafiği hızlanınca önce o da katılıyor, devam edince de su kaynatıveriyor. Hele ikinci yarı bir ara tüm takım olayı genişletip topu birden diğer kanada filan taşırken izledim bayağı asılı kaldı sahada. Elbette onun da iş yapacağı ortamlar çıkabilir, o halde her maç ilk 11 hali biraz irdelensin bana göre.

Gelecek sezon içinse Talisca'sız pas yüzdesi yüksek bir sistem olsun bi zahmet. Alın şu Emre Akbaba'yı artıkın. Hem maliyeti çok daha ucuz hem de ilerde devreye girecek yerli işine yatırım yapmış oluruz. Emre olayına @disko alınmasın; Ferdi Kadıoğlu'nu onun ısrarıyla seyretmeye başladım, potansiyelli vs değil gayet sağlam çocuk. Talisca'ya 20 küsür gömeceğimize bu ikiliye 10 hatta olmadı 15 basıp alsak kötü mü olur. İyi olur iyi olur. Kalan paraya da 2 adam daha alırız.

Adsız dedi ki...

@beagle

İkili averaj için bahsettiğin gerekçe çok daha sağlam. Madem öyle gelin böyle kapışın bakalım demiş oluyorlar.

Emrah D dedi ki...

@james sneijder

niye kızayım abi ferdi diye bağrınıp duruyorum ama CL'de çeyrek final kovalayan takımda yedeksiz tek 10 numara olacak hali de yok emre abisiyle birlikte çevirirler pozisyonu :)

Adsız dedi ki...

@disko

Cinler tepede pozisyonu varsa eğer bu durum için var yeminlen :) Biz ne zaman kulüp olarak bir oyuncu için 20 küsürlük paraları konuşur hale geldik yahu. Balık hafızalı olabilmenin devamlılığı için dahi bir süre bir periyot var. Oğuzhan'ı 500bine aldık biz kardeşim. Bak Avrupa genç ve yetenekli Türk kökenli oyuncu kaynıyor hem de en özeli max. 3-4 milyona.

Neyse ben de katılırım bu tabloya. Ferdi Kadıoğlu alınsın!

Emrah D dedi ki...

@james sneijder

eyvallah :)

alırsak bir şekilde bir araya gelebildiğim herkese bir şeyler ısmarlayacağım :)

hocam sen hollandada değilsin di mi?

Adsız dedi ki...

@disko

Değilim ama ısmarlama dersen ışınlanırım bak ona göre :) You, sen, Hollanda?

Emrah D dedi ki...

isim de sneijder olunca acaba dedim. evet ben 5 yıla yakındır gurbetçiyim :)

ozzie dedi ki...

@diskonnektus erectus

@Esat'ın sorusunu anlamamışım, sen güzel anlamış, anlatmışsın. Ben de öğrendim bu sayede, sağolasın. Bu arada bastır Sporting, seni kim tutar!

ozzie dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yorum Gönder

Ara