.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

14 Nisan 2018 Cumartesi

Karne: TM Akhisarspor 0 - 3 Beşiktaş

Goller: Ryan Babel (3', 47'), Alvaro Negredo (20')
En iyi üç: Ryan Babel, Gary Medel, Caner Erkin
En kötü üç: Anderson Talisca, Tolgay Arslan, Domagoj Vida

Karne:

Şenol Güneş 7.5
Beşiktaş 7.7
TM Akhisarspor 4.9
Hüseyin Göçek 6.1

Fabri 8.2
Dusko Tosic 7.3
Pepe 7.3
Caner Erkin 8.3
Adriano 7.8
Gary Medel 8.5
Atiba Hutchinson 6.7
Anderson Talisca (77')5.8
Ryan Babel 9.1
Ricardo Quaresma (81')7.0
Alvaro Negredo (78')6.9

Tolgay Arslan (77') 6.5
Mustafa Pektemek (78') 6.6
Domagoj Vida (81') 6.5

Takım Ortalaması 7.3

Anket: 26 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


64 Yorum:

cochise dedi ki...

%75 ilk iki, %50 şampiyonluk demiştim 2-3 hafta önce. İşler aynı rayda gidiyor.

2. dakikada gol gelince bütün planı otobüs çekme olan rakip taca çıktı. İlk yarıda goller dışında çok da pozisyon bulamadık aslında ama 2. yarı laubalilik-oyuncu değişiklikleri vs. gibi sebeplerle 5-6 olacak maç 3'te kaldı. İlk yarıda şöyle maç başlarında ya da kötü oynarken sürpriz goller biraz daha fazla gelseydi yarınki maç 2.lik maçı olurdu. Hak etmediğimiz hiç maç kazanamadık. Oysa rakipler; rakibinden daha kötü oynamasına rağmen çok maç kazandı. Neyse geriye bakmayalım artık.

Başakşehir-GS maçı çok önemli ama hangi sonucu isteyeceğimi bilemiyorum açıkçası. Başak'ın fikstür kolay ve burada takılmazlarsa bizle olan 3,5 puan farkı işi götürmelerini sağlayabilir. GS kaybederse; hele ki benim tahminim olan net bir skorla kaybederse değil ilk iki ilk, üçte bile ligi bitiremeyebilir. (Fenerin fikstür inanılmaz kolay; neredeyse tek takılacakları maç bu akşam. Eğer sivas'ı yenerlerse -bence düşük ihtimal- kötü oyun falan ilk iki adayı haline bile gelirler). Diğer taraftan eğer GS yenerse zor olan fikstüre rağmen bu motivasyonla işi götürebilir. Çünkü bu haftalarda artık iyi oyun vs. değil de motivasyon-tecrübe gibi faktörler devreye giriyor. Beraberlik en temizi herhalde..

dominic molise dedi ki...

q7'nin ikinci yari ciddiyetsizligi o sarhos kafayla aklimda kalan tek nokta olmus, sabah kalktigimda hala kufur ediyordum. en az 2 tane %100 asist pozisyonunu bencilce harcadi.

son duzlukte babel, caner, talisca ve medel'in form tutmus olmalari cok sevindirici.
benzer bir cikisi keske oguzhan, tolgay, q7, lens, negredo'dan gorebilsek.
bir tanesi bile form tutsa sampiyonluga yeter bence.

geri 5'liyi saymazsak on taraftan medel, talisca ve babel ile yani 6'da 3 ile nereye kadar gidebiliriz bilemiyorum.

ben fenerbahce'nin bugun, galatasaray'in da yarin havlu atacagini dusunuyorum.
fener yenilir, gs de en iyi ihtimal berabere kalir haftaya alanyaspor'a kaybeder.

carlito dedi ki...

Uzun zamandır iş yoğunluğundan dolayı bloga yazma imkanı bulamıyordum, ama fırsat buldukça yazılanları takip etmeye çalıştım. Dünkü maçın da ancak geniş özetini izleyebilme imkanım oldu, klasik Beşiktaş kanserinden böylesine uzak bir maçı kaçırmış olmama mı üzüleyim, net ve ezici bir galibiyete mi sevineyim bilemedim! herhalde bende var bir uğursuzluk, keşke başakşehir maçını da izlemeseymişim :)

Son iki hafta netleşen bir şey varsa o da şudur ki; Medel bu takımın banko orta saha oyuncusudur, tahtaya adı ilk yazılması gerekenlerdendir. Kaldı ki bunu aylardır söylüyoruz burada. (Dikkat edilirse orta saha oyuncusu diyorum stoper değil. Pepe-Tosic-Vida üçlüsünden ikisi eksik olmadıkça Medel orta sahadaki yerinden kıpırdatılmamalı)
Medel gerçek mevkiisine geçince takımın hızlı ve bol paslı oyuna nasıl ister istemez geçtiğini hepimiz görebildik, hem de bunu yanında Necip ve Atiba ile yaptı, Oğuzhan veya Tolgay ile değil. Hele bir de seri pas oyununu en çok seven oyuncumuz Ozzy ile oynasaydı bugüne kadar, çok daha iyi oturmuş bir ikilimiz olabilirdi ve Oğuzhan da şu haftalar itibariyle formunda zirve yapardı eminim. Maalesef Atiba ezberi nedeniyle bu açıdan bu sezonu kayıp olarak geçirdi hoca.
Caner'in yükselen formu da Gökhan Gönül'ün sakatlık sorunları yaşadığı bu kritik haftalarda ilaç gibi geldi valla, kalan maçlarda da bozmadan devam..

Yarınki Başakşehir-Gs maçı için ben de en iyi sonucun beraberlik olacağını düşünüyorum, olmazsa da Gs galibiyeti kesinlikle daha hayırlı bizim için. Eğer Başak kazanırsa %95 şampiyon demektir benim gözümde, o havayla son 5 maçta iki kez kayıp yaşamazlar. O yüzden yarın puan kaybetmeleri şart. Gs kazanırsa onları kesin olarak yenmek zorunda kalacağız, ama berabere kalırlarsa önlerine geçer ve derbiye psikolojik üstünlükle çıkarız, Başakşehir'in de sadece 1 beraberlik almasına bakar iş. Yeter ki biz 15 puanı alalım, o durumda bence şampiyonluk kaçmaz. Ama 13 puan dahi alsak ikinci olma ihtimali daha yüksek olur.
Haydi bu sezon ilk kez bir yüzümüze gülsün şu şans da, bir beraberlik çıksın bu maçtan...

EC dedi ki...

Medel e oylama da 10 verdim.
Cochise nin de dedigi gibi, orta sahaya yazilacak ilk oyuncu. hatadan donulmesi yine sevindirici.. dusunsenize Atiba/Tolgay ile basladigimizi bu maci..

Tolgay iyi, hirsli ama bilincsiz.!
Oguzhan girseydi eger Talisca nin yerine bende farki kolaylikla acabilirdik.

sahada begendiklerim; Fabri, Pepe, Adriano, Caner ( bende cok faydali oldu - hirsi ve paslari ile 4-5 tane defans arkasina pas denedi ) Medel tabii ki, Negredo - defans ile mucadelesi, bekletmeden vurusu - ve Babel bu kez eveleyip gevelemedi.. cekti vurdu, cekti vurdu..

hayal kirikligi Talisca, idare eden Atiba, Tosic.. faydali mi zararli mi oldugunu hala cozemedigim Quaresma.. teknik mukemmel, takimla mi oynuyor yoksa futbolu birakmis abi gibi, sokakta genclerin arasina dalip eski gunlerini yad etmeye calisan Amca top Amca Top reklamindaki gibi biri mi!!!

basitlestirse tarihi fark yapabilirdik..

Pektemek tek basina o pozisyonu kotaramiyor, yaninda Negredo olsa belki daha farkli etki yaratabilirdi..

Sampiyonluk harika..
ama 2cilik icinde uzulmem..

biz CL de yine gruplara kaliriz. GS sampiyon olursa da belki cikamayabilir Avrupa denizlerine..

Ridvan i dinledim adam Besiktas in Galatsaray i yenmesi kolay mi o kadar yahu diyor.. icinden oyle geciyor.. Fbahcenin bizi gecebilmesi icin.. yazik.. skor yorumcusu seytan! iddia oynasa bari..

Cuma dan rakibe, hakeme saibe birakmadan, Huseyin Gocek i de kaleye sokarak yenince spor programlarinin imdadina Darussafaka geldi herkes oraya bagladi!

Buyuksun Besiktas...

SALDIR KARTAL...

beagle dedi ki...

Alanya 10dk sonra küme düşme grubuna iyice giriyor. Acayip dişli maç çıkarır haftaya. Isaac Sackey ve Efecanı izleyin :)
Malatya ve Sivas da bu sene beklediğimden iyi ciktilar.

Bets10 bahis açmış kalan maçlara
beşiktaş 5/5 yapar'a 10,
fenerbahçe 6/6 yapar'a 12
başakşehir 6/6 yapar'a 40,
galatasaray 6/6 yapar'a 25, oran vermis.

carlito dedi ki...

Alanya son saniye golüyle beraberliği kurtardı, ben de iddaa'da beraberlik yazdığım için sevindim açıkçası :) ama yine de haftaya içerde oynayacakları maçta tamamen rahatlamak için Gs'ye çelme takacaklarına inanıyorum..

ozzie dedi ki...

ozzie dedi ki...
Talisca geçen hafta ne kadar iyiyse bu hafta o kadar kötüydü. Hatta babamla maçın daha 30'uncu dakikasında "Artık golünü atsın da çıksın, kurtulalım" geyiği yaptık. Hoca nasıl bu kadar dayandı, anlayamadım. Hele bir de böyle maçları görünce iyice tırsıyorum Talisca'ya verilecek paradan. Bizim konumumuzda, bizim mali tablomuzda olan bir takım için en iyi haliyle bile Talisca'ya 21 milyon Euro vermenin aşırı riskli bir transfer olduğunu düşünüyorum. Bir de bu sene adamın büyük transferini yapacağı sene yani, adamın oynadığı, oynayacağı en iyi futbol herhalde budur diye düşünmeden edemiyorum. İyi bir potansiyel olabilir ama Talisca yatırımı bence bizim boyumuzu aşar. Ya daha önce önerdiğim gibi Talisca'yı satın alma opsiyonunu Benfica'ya satmak, ya da hızlı bir hülle transferi yapıp üç beş kuruş çıkarmak lazım. Yoksa seneye çok maçı böyle 10 kişi oynarız.

Bu arada Medel hakkaten özel bir adam. Getirene de, oynatana da, kendisine de teşekkürler. Adam geldi, yarım senede burun kıvrılan, "cüce" diye alay edilen adamken birden takımın hamalı, dinamosu, itici gücü oldu. Hem de bu üst seviyede net 1-2 sene daha oynar. Böyle iş ahlağı olan, her maçta, her pozisyonda aynı motivasyonla oynayabilen oyuncuların başımın üstünde yeri var. Ayrıca Medel'in Tolgay ve Oğuzhan'ın oyunlarını da olumlu etkileyeceğini, gelecek seneye bu iki oyuncunun ciddi gelişmeler kaybedeceğine inanıyorum. Kesin ve net, yılın transferi Medel. Helal olsun adamıma!

Babel ve Fabri de dünün en iyilerindendiler. Fabri'nin (belki de mizacından ötürü) yeterince hakkının verilmediğini düşünüyorum. Adamın bu seneki performansı bence Beşiktaş'ın genel kaleci standardının üstünde. Çıkıyor, oynuyor, takımın mahçup olabileceği birçok maçı sessiz sakin kurtarıyor.


Caner'i sevmem, "keşke Beşiktaş'ta olmasa" derim ama son bir kaç haftadır gerçekten kendini aşmış durumda. Özellikle Gökhan Gönül'ün tükenip bittiği, Quaresma'nın cezalı olduğu şu son dönemde büyük şans oldu Caner'in yükselişi. Umarım hem oyunu gelişmeye devam eder hem de olgunlaşır.

Negredo'yu seviyorum ama adamın ilk 11 oyuncusu olmadığı, ancak oyuna sonradan girdiğinde yorgun defansları domine edebildiği şu noktada bariz. Adamın aklından geçen futbolun hastasıyım ama ilk 11 oynadığında vücudu beyninin hep bir adım gerisinde kalıyor. Hamle oyuncusu olarak tutacağın yedek striker'a yılda 4 milyon Euro verebilecek bir takım mıyız? Maalesef hayır. Adamın kumaşı ne kadar iyi olursa olsun, bizim o kadar para verdiğimiz santrafor hem bi dolu gol atacak, hem de üstüne elbise dikecek. Negredo, ne yazık ki o değil.

Herneyse, ite kaka da olsa bu sene tekrar ŞL kapısına kadar geldik. Bu sene Avrupa'da (hazırlıksız ve yeterince kadro derinliği olmadan) geldiğimiz nokta düşünülürse bence şu anda şampiyonluk potasında olmamız bile büyük bir başarı. Yolumuz açık olsun.

fidddas dedi ki...

bu kadar çekindiğimiz bir maçta tertemiz bir skor alındı. bu benim için yeterli. galatasaray hariç maçlarda nasıl oynayacağımız veya skor alıp alamayacağımız da netleşmiş oldu. oyuncuların aklı sonunda lige dönmüş gibi duruyor ki bu galibiyetler için büyük avantaj.

galatasaray-başakşehir maçından hala galatasaray galibiyeti bekliyorum. ama galibiyet net ve güzel bir oyun yerine ruhsuz bir oyunla bi dolu pozisyon verdikleri ve gereksiz gerginlik ve sertlik sonrası her iki takımında sarı ve kırmızı kartlar ile oyuncu kaybettikleri bir maç ile gelsin :)))

düşme potasının en kritik maçı yarın antalya-konya maçıyla oynanacak. konya maçı alırsa 31 puana çıkarak 34 puanı olan 11. akhisara kadar herkesi strese sokmuş olacak. bizim düşme adayı tek rakibimiz osmanlı. şimdi oynanan sivas maçının skoruna da bakınca kayseri-sivas-göztepe üçlüsü ilk yarı aldıkları puanları baya yeterli görmüşler. ben bunu beklememiştim, daha dişli olacaklarını düşünmüştüm.



beagle dedi ki...

@Ozzie
Dün Fabri'nin cepheden yakin bir topu gövdesiyle falan çıkardığı pozisyon oldu. Hep beraber kabul ettiğimiz birebirleri iyi bir kaleci. Onun dışında ayağı iyice. Ancak dün de topu kalemize dogru çevirdi. Yani topla oynarken hata yapan, çıkışlarda bayağı hata yapan. Şutlarda vasat alti, yüksek toplarda gayet kötü (fiziksel kisitlardan ötürü) bir kaleci.

Tabiiki normal maçlarda en çok geri pas ve biz atak oynadigimizdan karsi karşıya pozisyon oluyor ve iyi yanları öne çıkıyor. Sorun zorlu maclarda veya takim kötüyken, son dakika bindirmelerinde yüreğimiz agzimizda mac izletmesi.

Fabri'nin kadroda kalmasina varım. Ancak bizim ideal kaleci beklentimiz bizi zorluklardan Fabri'den çok daha kolay çıkaracak fizikli/atletik bir kaleci olmalı.

turgay dedi ki...

Gelen galibiyetler ile beraber motivasyonun ve konsantrasyonun arttığı bir gerçek. Genel manada oyuncuların formları da arttı ki bunun haftada tek maç yapmalarından kaynaklandığını düşünüyorum. Bizim ligdeki dezavantajımız rakiplerimizinden kimsenin bizim maç yoğunluğumuzu yaşamıyor oluşuydu. Bu yüzden sezon başında burada rakiplerin Avrupadan elenmesinin kötü olduğunu vurgulamıştım. Şimdi şu Fenerbahçe’nin veya Galatasaray’ın Avrupa’da olduklarını düşünebiliyor musunuz? Bu kadar puan bile alamazlardı bence. Neyse iplerin elimizde olmadığı rakiplerimizin de sadece 1 tanesinin fikstürünün dezavantajlı olduğunu düşünürsek çok önemli galibiyet aldık. Şu fikstürde ve rakiplerin durumuna bakıldığında şampiyonluktan çok 2.lik gerçekçi hedef olmalı.

Son olarak hafta arası umarım ilk maçtaki gibi gereksiz gerginliklere girmez ve ciddiye alıp da kaçta ekstra efor sarfetmeyiz

ozzie dedi ki...

@beagle

Gözlemlerine katılıyorum. Özellikle oyun tarzımızın Fabri'ye uyması, zayıf noktalarını çok ortaya çıkarmaması konusunda haklısın. Ama gene de halen gelişme potansiyeli olduğunu da düşünüyorum. Bu seneki defansımızın genelde istikrarlı olduğunu söylemek de mümkün değil. "Stoper tandemimiz bir otursa, Fabri de daha az saçmalayacak" diye bir ümidim de var.

Üçüncülükle dördüncülük arasında fark olmadığı için Fenerbahçenin aldığı galibiyetlerin bizim açımızdan önemi yok. Biz her halükarda malatya, sivas,kayseri ve osmanlıyı yenip GS deplasmanından yenilmeden dönmeliyiz. Zaten bunu başarırsak fenerin matematiksel olarak bizi geçme şansı kalmıyor. Yarın GS berabere kalır ertesi hafta Alanya'ya kaybederse muhteşem olur.

Ekrem35 dedi ki...

Benim bu 3lü averaj işi için kafam karıştı sizlere danışayım. Şimdi gs 2 farkla yendiğini kabul edelim ve biz de gs'yi 2 farkla yenmiş olalım. Şu an bu 3 takımın kendi arasındaki maçlardaki averaj durumu başakşehir: 5 averaj (gsye 5 attı bize toplamda 2 attı, bizden 1 gsden de 1 yedi) bizim averaj: 2 (gsye 3 attık başaktan 2 yedik 1 attık) şimdi takımların kendi aralarındaki maçlar da dediğim farklarla biterse biz başakşehir'e göre averajımızı 1 fark öne taşımış oluyoruz ve bu durumda biz mi şampiyon oluyoruz. Çok karışık anlattıysam affola. Gece uyumak yerine buna kafa yorup pazar sabahı bu saatte yazmaya çalışınca karışıklık olmuş olabilir.

yilmaz dedi ki...

@ekrem35

Bildiğim kadarıyla puan eşitliğinde puanları eşit olan takımlar arasında mini bir puan durumu yapılır. Aralarında oynadıkları maçlarda en fazla puanı alan takım birinci olur. Eğer puanlar eşitse averaj'a bakılır. Yani normalde ikili averajda gerisinde kaldığımız Başakşehir'i üçlü averajda geçme ihtimalimiz var. Galiba benzer durum sivasla şampiyonluk için çekiştiğimiz yıldan bir önceki yılda olmuştu. Fb, sivas ve bizim puanlarımız aynıydı. Hatta sivas'la ikili averajlar da aynıydı, genel averajda bizden üstündü. Biz 3lü averajda Sivas fenerden daha fazla gol yediği için sivasın üstünde bitirmiş ve uefa kupasına gitmiştik. Tabii oradan farklı durum, başakşehir bize ikili averajda takmış durumda. Üçlü averaj'a kalınca orada da bir de ikili averaja bakarlar mı orasını bilmiyorum :)

fidddas dedi ki...

@Ekrem35, @yilmaz

Beşiktaş, galatasaray ve başkaşehirin olduğu üçlü averajda ikili averaj kuralları geçerli olmuyor. başakşehirin iki takımla durumu 7 puan ve +5 averaj, bizim 4 puan ve +2 averaj, galatasarayın ise 0 puan ve -7 averaj.
şu durumda bu 3lü averajdan çıkabilmemiz için galatasarayın başakşehiri yenmesi bizim de galatasarayı yenmemiz ve bunun üstüne bu maçlarda toplamda +3 bizim lehimize averaj olması gerekiyor.
herkesin fenerbahçe ile maçları bittiği için puanlar ve averajlar değişse bile yukarıdaki durumun aynısı 4lü averajda da geçerli oluyor. belki gol averajında +2 averaj yetebilir.

Ekrem35 dedi ki...

@yılmaz @fidddas
Teşekkürler.

Bu 3lü averaj durumu için gs'nin yenmesini ama gs'nin havaya girmemesi ve altımıza düşmesi için aynı zamanda kazanmamasını istiyorum.

geçen hafta başakşehir'in kalan maçlarda puan kaybedebileceğini yazmıştım ama dün rte'nin açıklamasından sonra hakemlerin büyük baskı altında kalacağını ve başakşehir maçlarında saçmalayacaklarını düşünüyorum. Dolayısıyla başak'ın puan kaybedeceği tek maç bu maç galiba.

planck dedi ki...

Sarayın bir açıklamasına asırlık 3 büyüklerin kamuoyu gık diyemiyorsa ve bşehir şampiyon olursa blogu falan kapayın beyler. Emrenin spor bakanı ardanın tff başkanı olacağı günler de yakındır o zaman.

Emrah D dedi ki...

biz ikili üçlü dörtlü averajla ilgili her ihtimali daha önce anlattık:

bir kaç gün önce oturdum bütün üçlü dörtlü ihtimalleri hesapladım ve aynı sonuca ulaştım o günden beri kara kara nasıl galatasarayı tutarak maçı izleyeceğim diye düşünüyorum.

FB ile ikilide biz koyuyoruz BŞ ile ikilide BŞ koyuyor GS ile ikilide gidip 4 farklı yenilmezsek biz koyuyoruz

GS ve BŞ ile 3lüde GSnin BŞyi bizim GSyi yenmemiz ve bu maçlardan en az birinin en az iki farkla bitmesi gerekiyor.

FB ve BŞ ile 3lüde BŞ koyuyor

FB ve GS ile 3lüde önümüzdeki GS maçının sonucundan da bağımsız biz koyuyoruz

4lüde GSnin BŞyi bizim GSyi yenmemiz yetiyor

yani mesela biz GSyi onlar BŞyi birer farkla yenerse FB de maçlarını kazansın da 3lü yerine 4lü olsun diye feneri tutmaya başlayacağız.

Emrah D dedi ki...

@Mustafa Yildirim

3.lükle 4.lük arasında sezonu temmuzda açıyor musun açmıyor musun gibi baya ciddi fark var hocam

Xavier dedi ki...

Hesap ortada, şampiyonluk şansımızın yükselmesi için bugünkü maçı Galatasaray'ın kazanması gerekiyor. Gaza getirmeyecek şekilde 1-0 falan kazanmaları bizim için en makulü olur.

beagle dedi ki...

@Xavier
GS yenerse GS deplasman sikintili geçer.
Tercih siram 1 beraberlik 2 GS

Xavier dedi ki...

@beagle,

Evet hocam ben de o yüzden gaza gelmeyecekleri bir galibiyet almaları isteğimi belirttim, modlarını yükseltmeyecek bir galibiyet. Ha şu da var; eğer maç berabere biterse Galatasaray'ı altımıza alıyoruz ve otobandaki maçta berabere kalmamız ikinci olmamızı sağlar büyük ihtimalle. Yeni Şampiyonlar Ligi statüsünden dolayı bu da aşırı kötü bir senaryo değil -ki öyle bir ortamda Şenol hocanın maçı beraberliğe kilitleyebileceğini biliyoruz geçen sezonki Fenerbahçe deplasmanı gibi.

Sözün özü Başakşehir bugün kazanırsa şampiyonluğu kaybetmez, beraberlikte Galatasaray'ı altımıza alıp ikincilik için o deplasmanı beraberliğe bağlama şansını elimize geçiririz (diğer maçlarımızı bir zahmet kazandığımızı varsayıyorum), Galatasaray galibiyeti halinde ise ikincilik değil de şampiyonluk umudumuz yükselmiş olur (fakat tekrar belirtelim ki mod yükseltici, gaza getirici bir galibiyet olmamalı).

Bu nedenle benim de sıralamam: 1- Normal bir Galatasaray galibiyeti, 2- Beraberlik. Başakşehir galibiyeti halinde şampiyonluk için geçmiş olsun diyorum, kalan 5 maçta 2 maç puan kaybı mümkün gözükmüyor bana göre.

BJK4EVER dedi ki...

GS galibiyetinin neden bu kadar istendigini anlamiyorum. Nedense bizim taraftarda GS'yi kesin yeneriz havasi var, ama anlam veremiyorum. Tamam, biz daha iyi takimiz, onlar baya kirilgan, ama sonucta GS'yle oynuyorsun, o kadar kolay degil bu isler.
Basaksehir'in yenilmesi bize pek fazla birsey katmiyor. Berabere kalsa da yenilse de bizim tum maclari kazandigimiz takdirde 1 mac daha puan kaybetmesi gerek ve beraberlik-maglubiyet iki durumda da fark etmiyor.
Yani onlara beraberlik avantaji falan da vermiyor ki puan durumunda.
Ha, sadece soyle bir durum olabilir. GS yenerse ve onumuzdeki hafta GS puan kaybederse ve Basaksehir yenilirse bizim derbide beraberlik alip lider olma ihtimalimiz oluyor, ama bu cok dusuk bir ihtimal.
GS'nin kazanip gaza gelecegine macin berabere bitmesini tercih ederim. Ki mac berabere biterse GS icin buyuk moral kaybi olur. Puan durumunda bitmis birsey olmamasina ragmen cokuntuye girebilirler ve bizim maca kesin yansir bu. Gaza gelmelerinden cok bunu tercih ederim ben.

Armagan dedi ki...

Ben bu kolay maç hesabını anlamadım. Uefa kupası işinin, gs cezası ve kupa galibinin 3 büyüklerden çıkacağı mevzuları neredeyse kesin olduğu için 6. sıraya kadar düşünülmesi gerekiyor. Diğer tarafta düşme hesapları.

Şimdi takımları bu gruplardan birindeyse 1 puan olarak düşünürsek, hadi 9. sıradaki kasımpaşaya ve 12. sıradaki akhisara da 0.5 puan dersek:
Başak 3.5 (kayseri,osmalı,sivas,.,kasımpaşa)
Fener 2,5 (.,kasımpaşa,bursa,.,konya)
Gs 3.5 (alanya,bjk,akhisar,.,göztepe)
Biz 4(.,gs,kayseri,osmanlı,sivas)
zorlukta oynayacağız son beş maçta. Tabii bu hesaplamada maçın deplasman olması, son maçlara göre sıralamaların belirlenmesiyle maçların öneminin azalma ihtimali, anadolu takımlarının başak’a gizli desteği, siyasi oyunlar ve daha bilimum etken göz ardı ederek hesapladım ( ki o zaman tahmini başak 3, fener 1,5, gs 3, bizim 2’ye inebiliyor ortalama).Ee hani başağın maçları çantada keklikti? Bu biraz ezbere bir söylem olmuyor mu? (Bu açıdan bakınca kesin 5/5’te yapar diyebileceğimiz bir takım yok. Fener belki, onlar da oyundan falso zaten.)

beagle dedi ki...

Osmanli da yenerse aşagida şenlik var. Bursa Gencler Alanya Konya hepsi puan kaybetti.

YSY dedi ki...

Başakcity takılma haklarından birisini kullandı. Açıkçası bundan sonra kafaları şu anlamda rahat olacaktır; her zamanki gibi kaybedecekleri birşeyleri yok ve biz gs ile oynayacağız. Aslında sakin kalırlarsa işi son dakikaya kadar götürebilirler. Sadece bu akşam avcı nin bu kadar kilitlenmesine ve özellikle gölü yiyesi kadar ardaya sabretmesine şaşırdım. Tabi bir diğer şaşırdığım konuda bizim maçta dalaklar dışarı çıkasıya kadar koşmalarına rağmen bu maçta daha statiktiler. Kasıt vardır demiyorum ama niye bize farklı motivasyon var onu anlamış değilim. Sanırım bizi daha dengi görüyorlar.

Bu akşamdan sonra bence herkesin şansı eşit, fener dahil. Herkesin fikstüründe bir takım avantajlar var. Sadece bizim bu hafta kupa maçına necip larin pektemek tolga falan çıkıp alabiliyorsak alırız alamıyorsak hiç önemli değil ne bok yerlerse yesinler şeklinde çıkmalıyız, yeterki bizi bataklığa çekip mental olarak zarar vermesinler.

carlito dedi ki...

Beraberlik daha iyi olurdu ama olsun, kabus senaryosu Başakşehir galibiyetiydi, bunun olmaması çok iyi oldu. Gs'nin 5 haftada 3 feplasmanu var ve hepsi potansiyel puan kaybı, mesela haftaya Alanya maçları hiç kolay geçmeyecek. İçerdeki maçları da bizle ve Malatya ile. Yani Malatya maçı hariç rahat maçları yok. Bizim ise Gs maçı hariç bence kazanmakta zorlanacağımız maçımız yok. 5te 5 yaparsak Başakşehir'in 1 beraberlik alması yetecek, o da muhakkak olur.
Derbi maçının nasıl geçeceği haftaya kimin ne yapacağına bağlı, belki oraya Gs'nin önünde gitme şansımız da olabilir, o zaman farklı bir maç izleriz. Ama yenilirsek şampiyonluğu unutalım.

beagle dedi ki...

@Ysy
Basakcity bu maçta erken bitti. Gsnin fiziği arti Arda Emre ilk 11iyle. Maç sonunda pres yapacak halleri yoktu.

BJK4EVER dedi ki...

@ysy,

Adamlarin bizimkilere karsi baska bir motivasyonu falan yok. Sadece hocalari bizim hocamizi taktiksel olarak net outperform ediyor, bizim hocamizin inatci kisiligi ve taktiksel olarak rakibi kaale almamasinin cezasini cekiyoruz o kadar. Yoksa bu Basaksehirde bir numara yok, her zaman goruyoruz iste.

Basar dedi ki...

Bu akşam şampiyonluk yarışının üç büyükler arasında geçeceği belli oldu.

Unutmadan, Biliçli gs diyorum! İki numaraya da feneri koyuyorum.

GS berabere kalsa bizim için daha iyi olurdu ama yapacak bir şey yok. En azından önümüzdeki hafta yine en zor maça onlar çıkacak. Alanya iyice tutuşsun diye bugün Osmanlı taraftarıyım.

yilmaz dedi ki...

kupa maçına bizim penceremizden bakıyoruz ama fener için de aynı durum geçerli. Onların da kupayı pek önemseyeceklerini sanmıyorum. Şampiyonluğa ciddi anlamda yaklaştırlar. Fener'i sezon başından beri ciddi bir şampiyonluk adayı olarak görmemiştim ve baya dalga geçmiştim fener şampiyon olur diyenlerle. Adamlar allem ettiler kallem ettiler işi tek maçlık farka getirdiler. Bu saatten sonra kimsenin hata yapmak istemeyeceği bir döneme girdik. Fener de kupa maçını zul görüyor şu anda bence. Çok acayip iki kadro çıkabilir o maça.

@bjk4ever şampiyonluk hesaplarımız direkt olarak GS'yi yenme üzerine kurulu zaten. Eğer onu yenemezsek şampiyon filan olamıyoruz. O yüzden GS'nin galbiyetini istedi herkes. Ki kendi hesabımızı kendimiz görebilelim.

Beraberlik olur muydu? Bence olmayacağı belliydi. GS bizim gibi bir takım değil. Maç berabere devam ettikçe muhtemelen açıklar verip kaybedecekti.

Halen daha şu kadronun şampiyonluk için başka takımların galibiyetine muhtaç olmasından dolayı çok huzursuzum. Emeği geçen herkese sevgiler!

Kalan maçlarda hangi takımın daha fazla kaybetme ihtimali var hesaplamak biraz zor açıkçası . Başakşehir'in 2 maçta puan kaybetmesi gerekecekti şimdi o makas tek maça düştü . Bu bağlamda Başkşehir galibiyeti dışındaki bütün sonuçlar bize bundan başka avantaj getirmezdi . Yılmaz'ın dediği gibi GS'yi yenmek zorundayız. Beraberlik bize Gs maçında galibiyet sorunluluğunu ortadan kaldırırdı ama Başakşehir'in 2 maç kaybetmesini beklemek durumunda olurduk o zaman .

Başakşehir'i evire çevire yenseydik hiç bir hesabın içinde olmayaktık .

Şimdi bekle bakalım iktidar detekliler puan kaybetsin , Sen de en yakın rakibini deplasmanda yen ...

Basar dedi ki...

@Övünç bence hafta hafta gitmeden yorum yapmak doğru olmaz.

Haftaya bambaşka bir yorum yapıyor olabiliriz. Bir bakarsın gs maçında beraberlik bile bizi lider yapar.

beagle dedi ki...

Şu anda evinde açık ara en iyi takım GS. Fbye karşı oynadiklari ezik psikolojili oyun dışında. Bu hafta taktik başarı da gosterdiler.
Ben bizden çok Alanya'dan umutluyum. Alanya çelme takarsa bizim maçta FB stresine benzer bir durumda kalirlar.

Daha ilk devre bir kacimiz Medelin orta saha oyununun çok iyi olduğunu yakalamistik. Hocamız bunu lig biterken gördü. Gs maçında da hicbir olumlu hamlesini bekleyemiyorum.

Net 11 kabak gibi ortada bir kadro verirsen Şenol Güneş yönetir. Yoksa facia.

Ligin bu hali beni küçük esnafa çevirdi. Hesap makinesi elimden düşmez oldu. Habire fikstüre bakıp yeni hesaplamalara dalıyorum. İnşallah sezon sonu küçük bir bakkal dükkanı açacağım. Tüm eksibesiktas ailesi davetlimdir.

@teo
Hala buralardaysan sen gelme ulan ayı:)

turkkant dedi ki...


Mevcut tabloda Beşiktaş'ın şampiyon olması görece düşük bir ihtimal. 50 bin taraftar önünde gidip GS'yi sahasında yenecek kadar üstün bir oyun gücümüz bence yok. Olusa zaten Beşiktaş tarihinin en büyük zaferlerinden biri olur, ben benzer bir durum pek anımsamıyorum 0-2'den gelip GS'yi 3-2 yendiğimiz bir maç vardı yıllar önce, ama o maçta seyirci 50/50'ydi.

Şampiyonluk için bence en olası senaryo, Başakşehir'in 1 maç yenilmesi, bizim GS ile berabere kalmamız, GS'ın kalan maçlardan birinde puan kaybetmesi. Yani GS önümüzdeki 3 deplasmandan birinde puan kaybedecek, biz de GS harici her maçımızı kazanacağız.

Son 2 haftadaki oyunu da, ben biraz rakiplerin bahar uyuşukluğuna bağlıyorum. İşin güzel yanı, Osmanlı harici oynayacağımız tüm takımlar benzer relaxlemiş takımlar.

Ancak mevcut oyun kalitesi 50 bin kişilik Terim'in GS'sini geçmeye yeter mi?

Zaitsev dedi ki...

GS fiziksel oynayan bir takım. İBB'nin en net zaafı bu. Fiziksel savaşı kaybettikleri zaman maçı da kaybediyorlar. Diğer zaaf ise Arda :)

Ligin bu halde olmasının tek sebebi biziz. İlk yarı Sivas, Malatya, Akhisar ve Kayseri maçlarında bırakılan 9 puan bizi bu 3 takımla mücadele içinde bıraktı. Yoksa hiçbirinin şampiyon olacak bir durumu yok.

GS maçında topu vermezsek ve son 2 maçtaki gevşeklik kaynaklı hataları yapmazsak TT Arenada maçı kazanma ihtimalimiz yüksek.

Sezon başından beri yaşadığımız enerji ve hırs eksikliğini son 2 haftadır Medel + Caner katkısıyla bir nebze de olsa gidermiş durumdayız. 2 tane vazgeçmeyen/pes etmeyen adamın yaptığı katkı fark yarattı. Caner'in sol bekte oynaması hücum/yaratıcılık konusunda Q7ye bağlı olma sorunumuzu da çözecek gibi duruyor.

fidddas dedi ki...

bu akşam osmanlı galibiyeti hem alt tarafı darmaduman edecek hem de belki son haftalarda iyice sermiş olan kayserinin uefa ihtimali ile biraz toparlanması sağlayacak.

hem osmanlı hem kayseri ile biz de ard arda oynayacağız ama iki hafta gecikme ile. o zamana kadar işler daha da değişebilir.

bu hafta biz ligin kasımpaşa ile neredeyse en az amacı olan takımı malatya ile oynuyoruz. son iki haftadaki istek devam ederse rahat geçebiliriz. fenerbahçenin antalya maçı yine zor geçebilir ama adamlar bir şekilde kazanıyorlar. antalyanın stresi hala devam ediyor ve fikstürü zor o sebeple beraberliğe yatacaklardır. fenerbahçe hucüm edebilirse kazanacak.

galatasaray için alanya maçı çok zor. hem deplasman fobileri var hem de rakip onlara ters gelebilecek bir takım ve iyi de takım. hikmet karaman ile harcadıkları puanlar onları buraya getirdi. saffet susiçten hiç vazgeçmeyeceklerdi.

başakşehir kayseri maçı başakşehirin ne yapacağına değil kayserinin ne yapacağına bakıyor. başakşehir akhisar ve malatya maçlarını performans vermeden aldı, aynısı galatasaray karşısında da devam etti ve kaybetti. daha önce de söyledim arda onları çok bozdu :)

3 sarı kartlılar raporu ;
beşiktaş : tosic, caner, quaresma, negredo
galatasaray : feghouli, serdar, sinan, maicon
başakşehir : adebayor, caicara, mahmut, kerim
fenerbahçe : Ismail, soldado, dirar, skrtel

bizim qauresmayi bir şekilde galatasaray maçına cezasız ulaştırmamız gerekiyor. son akhisar maçında şampiyonluğu istediğini gösterdi. son 5 haftayı saçmalamadan kapatırsa bize katkı verecektir.

Basar dedi ki...

GS taraftar adeti önemli değil. Evet kolay değil ama 2 yıldır oluyor, aynı şekilde yine olur. Ayrıca 3 CL deplasmanından galibiyet ile döndüğümüzü unutmamak lazım. Taraftar adetleri vb. farklı olmasına rağmen o maçlar da bu maç ayarında hatta zorluk derecesi göreceli olarak daha zor olan maçlardı. Bence hiç azımsanmayacak derecede şansımız var, sezon boyu dezavantaj olan yaşlı kadro bu tip maçlarda net avantaj.

Xavier dedi ki...

Deplasmandaki Galatasaray maçı için Benfica-Porto maçı gibi bir senaryo hayal ediyorum. Öyle bir durumda sevinçten afedersiniz kendimizi şey etmez miyiz? (((: Babel'in 90 küsürüncü dakikadaki golüyle kazanıp liderliği ele geçirmemiz ve şampiyon olmamız... (:

Xavier

+1 efsane olur efsane... Sezon boyunca bekleneni veremeyen negredo'nun golü ya da güzel bir asistiyle kazanmayı hayal ediyorum bende. İBB kadar kolay teslim olmayız biz. Geriye düştüğümüz Porto,Monaco ve fener maçlarını kaybetmedik. Takım büyük maclar için güven veriyor hala.

fidddas dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Ben o sekilde hayal etmiyorum. Mac 0-0 gitsin, hatta 89. dakikada bunlar penalti kazansin ve penalti direkten disari ciksin. Ve uzatmalarin son saniyesinde (hatta bitimine tam 1 saniye kala ki bu konuda itiraz edemesinler inadina) Caner'in ortasina Negredo kafayi vursun ve Muslera uzanip dokunmasina ragmen top direge carpip iceri girsin.

visnevodka dedi ki...

Gs anca 4. olur bu fikstürle. Biz de güzelce vurup geçeceğiz inşallah. Tek endişem Başakşehir'in puan kaybetmeme ihtimali

Xavier dedi ki...

Kupa maçının hakemi belli olduğuna göre o maçın post'u açılmalı artık.

Ekrem35 dedi ki...

Dün osmanlı'nın puan alması çok iyi oldu. Eğer haftaya gb'ye yenilmezlerse ligde kalma maçı olacak başakşehir maçı. Aynı zamanda ts'nin puan kaybetmesi kayseri ve göztepe için ilk 5 umutlarını arttırdı. Kayseri maçı da zor geçecek başakşehir'in.

sports guy dedi ki...

@Xavier

Yenisin sanirim buralarda :) kupa macina post acilmiyor bu blogda.

Xavier dedi ki...

@sports guy,

Evet yeniyim, kusura bakmayın öyleyse. (:

Kupayı boş verin de şu GS ibnesini 55 bin taraftarı önünde yenip şampiyonluğa yürüme hayali aklımdan çıkmıyor. Malatya'nın kazasız geçersek çok acayip maç olacak.

emruli dedi ki...

Yeri ve zamanı gelmişken tekrar tartışalım o zaman. Kupa maçına neden post açılmıyor? Fener maçını sizce konuşmayacak mıyız? Kesin konuşacağız, bunu Akhisar maç sonu postunda konuşmak ne kadar anlamlı? Arşiv açısından da kötü bir uygulama bence.

BurkayJK dedi ki...

Negredo sınıra geldi ve Malatya maçında dikkatli olmalı. Galatasaray maçında faydalı olacağını düşünüyorum.

Türkiye Kupası maçlarına tur maçlarından sonra başlık açılmalı.

dominic molise dedi ki...

fener macindan sonra malatya'ya puan birakmaktan -ki bence berabere biticek- tek korkan ben miyim?

ozzie dedi ki...

@dominic

Beşiktaş su anda o ya da bu şekilde 3-4 günde bir maç oynamaya alışık olan tek takım. Galatasaray ve Fenerbahçe dert etsinler bu hafta sonunu. Özellikle Fenerbahçe yarın Beşiktaş'a karşı tam kadro yırtınacak, Kayseri bence puan/lar alabilir onlardan. Galatasaray da an itibariyle 2-0 geride ve kupadan elenecek gibi duruyor. Alanya deplasmanı onlar icin de kolay olmayacak.

fidddas dedi ki...

ben malatya maçından çekinmiyorum. deplasmanı çok iyi bir takım değil.
yarın ki maçı en az hasarla atlatmak (uygun bir skorla elenmek dahi hasar sayılmaz bana göre) benim için yeterli.

takım şu anda bu tip maçları bırakacak psikoloji de değil bence. hadi takım durdu, rakip durdurdu her şey kötü gitti diyelim seyirci o maçı alacaktır.

Adsız dedi ki...

Günümüz endüstriyel futbolunda özellikle harcaması transferi vs bağlamında çapı büyük takımlar böyle getirisi çerez olan kupa maçlarını kaale almıyor. Bu bakımdan yarınki maçta bir sinir harbi yaşanması ve kartların uçuşması olasılıklar dahilinde. Maç için bunu dikkate alarak kadro yapmalı. Özellikle finale çıkacak ve Akhisar'ı yenebilecek iki takımın da lig sıralamasında Avrupa Ligi için rakipsiz olduğu düşünüldüğünde. Bkz: GS Maicon'u kaybetti.

Malatya maçı Akhisar maçı gibi 3'lük olmaz ama galibiyet bizim. 1-0, hatta belki +85 golüyle 2-1 şeklinde alırız. Bence asıl önemli olan Cuma Başak ne yapacak. Eğer bu stresi kaldırabilirlerse Kayseri maçını 3-4 hatta 5 yapabilirler; eğer zar zor kazanır ya da az ihtimalle puan kaybederlerse kalan maçlarda da çuvallamaları kesin gibi.

@Zaitsev GS için gayet doğru bir tespitle fiziksel oynadığına değinmişsin, tamamen katılıyorum. Yine bizim için Medel+Caner tespitine de. Normalde futbol dinamiklerine göre böyle kritik haftalarda sadece hücumda fiziksel oynayan bir takımla fiziksel direnci DM ve defansta artan bir takım arasında hangisi daha öne çıkar dersen benim cevabım belli :) Yine de ve elbette yorumda fanatikliğin etkisi mevcut bulunabilir doğal olarak.

Basar dedi ki...

Pafla oynayıp elenelim. Malatyayı koyalım! Kolay olmayacaktır, Erol Abdullah Hoca’nın eski yarsımcısı. Ne olursa olsun asılacaktır maça.

Kayseri pandispanya gibi oldu. Pek bir şey beklemiyorum.

GS kupadan elenerek ligdeki Akhisar maçını kazandı bile. Bugün Leipzig maçındaki gibi bir rotasyonla çıkmalıyız maça. Özellikle talisca, Pepe ve Quaresma'yı nasıl sakatlar ya da cezali duruma düşürürüz diye planlar yapıyor olmalı Aykut.

dominic molise dedi ki...

toplanin bir sorun var;

final maci diyarbakir'da 9 mayis'ta oynanacakmis.
bu da bizim evimizdeki 6'sindaki kayserispor ile 13'undeki osmanlispor deplasmani arasina geliyor.

galatasaray'in akhisar deplasman ve malatya maclari arasinda kaliyor.

sonuc mu? hele sampiyonlar ligi'nde oynuyorsa takim kupa maclarina yedekleri bile cikarmam ben olsam. basta fenerbahce maci olmak uzere kupa maclarinda hic oynamamak daha mantikli bence. bugun yine en az 2 oyuncuyu kaybederiz. skorun zaten onemi bile yok. ustte de yazdigim gibi malatya'ya da puan birakiriz. @ozzie'nin dedigi gibi fener ve gs'nin kayiplari da cok muhtemel. su an abdullah avci evinde gulumsuyordur.

ilk 11 tahminim mi?

tolga,
paf, fatih, vida, paf
necip, ozi
lens, pektemek, tore
larin.

caner, q7, pepe, medel, tosic, adriano, babel, talisca, maskeli negredo'nun oynamasi teklif dahi edilemez. gg'nin mac eksigi var sanirim belki onu anlarim. oguzhan anlasilir belki.

oynatirsan da sonuclarina katlanirsin. ben fenerbahce olsam full yedek cikar mumkun oldugunca ayaklara dalarim, sinirlendiririm. gerekirse kirmizi gorurum gereksiz adamlarimla (ekici, fernandao, ismail, alper bu islere cok iyiler). karsi taraftan mumkun oldugunca aslarini (yukarida bahsettigim oynamasi teklif bile edilemez adamlarini) indiririm. zaten q7, medel, caner, tosic kart gorur kesin. tolgay oynarsa kartsiz maci yok. babel, talisca, negredo zaten oynarlarsa bir sonraki mac dilleri disarida olacaktir.

besiktas'i bitirdim su an. ve plan da cok basit. aksi de olmayacak maalesef,

carlito dedi ki...

gs gibi abartıya kaçmadan, yarım porsiyon bir rotasyona varım ben..

fabri
g.gönül - pepe - vida - caner
medel - ozi(tolgay)
lens - talisca - babel
pektemek

gibi bir 11 mantıklı olur diye düşünüyorum. (pektemek'i bir fener maçında 11'de önerdiğime ben de inanamıyorum, ama larin'e göre şimdilik daha hazır gibi)
belki duygusal yaklaştığım düşünülebilir, ama finale çıkalım çok istiyorum. kupayı umursadığımdan değil, iki rakibimizden birini evinde kupadan elemek, diğerini gene evinde ligden safdışı bırakmak senelerce unutulmayacak bir darbe olur, bunun psikolojik üstünlüğünün ekmeğini çok yeriz. o yüzden bu iki derbiyi çok önemsiyorum.
diğer maçlardan ise hiçbir çekincem yok, Bilic ile 14/15 sezonu son 5 haftasında yaşadığımız travmadan sonra bir daha sezon finallerinde sıçma durumumuz olmadı, aksine son haftalarda formumuz zirve yaptı.. bu sezon da eğer derbiden 3 puan çıkartabilirsek 5te 5 yapacağımızı düşünüyorum. bu haftaki malatya maçından da hiç korkum yok, 2-3 farklı net bir galibiyet bekliyorum. eğer gs de alanya'da takılırsa bayram gibi bir hafta olabilir. bizim 14/15 travmamızı bu sezon da gs'nin yaşamasını umuyorum, dün akşam "kupa beyi g.saray" palavrası patladı, sezon sonunda da winner muhabbetleri patlayacak inşallah..

@carlito

Hocam sen salt futbol odaklı yazmışsın. Karşımızda tabiri caizse kahpe bir takım var. Bu sezon ilk ikiye giremezsek uzun yıllar toparlanamaz bu takım. Hem de sikko bir kupa yüzünden böyle bir şey olursa büyük enayilik etmiş oluruz. Bu maçta kesinlikle GS derbisinde ilk 11'de olacak tek bir futbolcu bile forma giymemeli. Dün rezil şekilde Akhisar'a elenen GS şampiyon olursa tek bir taraftarı hatirlamaz ziraat safi zarar kupasını.

Zaitsev dedi ki...

Q7, Talisca, Pepe, Adriano, Medel kesinlikle oynamamalı. Negredo belki yarım devre değerlendirilebilir.

Fabri
GG-Vida-Tosiç-Caner
Tolgay-Necip
Lens-Ozzy-Babel(Töre)
Larin

tarzı birşeyler denememiz lazım. Bu kadro bile Fener'in tam kadrosuyla rahatlıkla başa baş oynar.

@ james sneijder

Gs'nin Maicon'u kaybetmesi GS lehine olmuş olabilir. Adam epeydir kötü oynuyor.

Basar dedi ki...

tolga,
gg, fatih, vida, paf
necip, ozi
lens, pektemek, tore
larin.

Net kadro. Hatta Ozzy yerine bile paf oynasın. Tüm takım paf çıksa ona bile eyvallah. Toshack yapmıştı zamanında bunu. Bu fener dediğin camia sadece olay çıkartsın, gersin, atmosferi büksün kafasında bir camia. Hiç gerek yok uğraşmaya. Adam bile sakatlar bunlar! İlk maç sahaya giriyorduk neredeyse, ne gerek var! İnşallah 3-5 yeriz, havaya girsinler mutlu olsunlar. Seneye de katılmayalım şu gereksiz kupaya! İnşallah Şenol Hoca'nın fener bugı çıkmaz ortaya...

Bu arada, Burak'ın Aykut taklidi inanılmaz. Ne zihniyette olduğunu o yazsın bize.

Yorum Gönder

Ara